Šta je samohodna zglobna korpa?

Sa dizalicom, radnici su u mogućnosti da se popnu visoko i završe zadatke za koje su nekada bile potrebne skele ili dugačke merdevine. Ono što je još povoljnije je sposobnost da se pomera vertikalno kao i horizontalno – na taj način omogućava zaposlenima pristup oblastima do kojih nikada ne bi mogli da dođu sa drugim mehanizmima za podizanje!

Teleskopski modeli imaju ravne ruke, omogućavajući pristup malim prostorima i tankim otvorima. Zglobne krake nude veću fleksibilnost od makazastih dizalica sa svojim savitljivim rukama – savršeno za dostizanje onih teško dostupnih mesta!

Ali glavna prednost dizalica i mobilnih radnih platformi za podizanje (MEVP) je njihova izuzetna radna visina. Makazaste dizalice retko mogu doseći više od 5-8 m, dok dizalice sa zglobom mogu lako da se protežu na preko 30 m!

Koje su različite vrste dizalica?

Dve glavne vrste dizalica su zglobne i teleskopske.

Zglobni liftovi imaju ruku koja se izdužuje i savija, omogućavajući radnicima da manevrišu oko prepreka dok se penju na svoju radnu visinu. Teleskopski modeli imaju ravne ruke sa cilindričnim mehanizmima koji pomažu da se rastegne dalje u atmosferu.

Dizelske dizalice imaju veći domet od električnih grana, što ih čini idealnim za industrijska okruženja gde su vam potrebne ekstremne visine dometa – obično između 40-150 stopa u vazduhu! Električne grane se češće koriste za unutrašnje zadatke ili aplikacije koje zahtevaju manje od 40 stopa radne visine.

Koliko dizalica grane može da izdrži?

Količina težine koju dizalica može da podnese zavisi od vrste i veličine koju odaberete. Obično su ove mašine dizajnirane da prime jednu ili dve osobe odjednom zajedno sa njihovim alatima i sigurnosnom opremom. Što se tiče kapaciteta, neki zglobni modeli mogu da izdrže do 500 lbs, dok teleskopski liftovi mogu nositi do 1000 lbs. Međutim, većina modela ima standardni kapacitet od 250-450 lbs.

Koje su prednosti iznajmljivanja dizalice za granu umesto kupovine?

Kupovina dizalica može biti skupa, posebno ako ih koristite samo za male poslove. Najbolji način da izvučete maksimum iz svog novca je da ga iznajmite! Ne samo da kompanije za iznajmljivanje nude širok izbor najnovijih modela i brendova, već pružaju i stručne savete o tome koji model bi bio najprikladniji za vaš konkretni projekat. Pored toga, iznajmljivanje dizalica je često mnogo isplativije od kupovine zbog troškova održavanja i potencijalnih popravki.

Iznajmljivanje dizalica takođe pruža veću fleksibilnost u pogledu transporta i skladištenja. Ako vam je potreban samo za kratkoročne zadatke ili imate ograničen prostor, onda vam iznajmljivanje omogućava da izbegnete nošenje glomazne opreme. Osim toga, nećete morati da brinete o tome da ga čuvate kada završite sa poslom!

Bez obzira da li treba da radite u skučenim prostorima ili želite da dosegnete visoko u nebo, dizalice su odličan izbor za bezbedno i efikasno obavljanje zadataka. Samo budite sigurni da ste iznajmili od renomirane kompanije koja nudi sveobuhvatnu obuku o bezbednosti i može da obezbedi pravi model lifta za vaše potrebe. Na taj način ćete uživati u svim prednostima korišćenja dizalice bez nepotrebnih problema ili zastoja.

Koji su neki bezbednosni saveti kada koristite dizalicu?

Kada radite sa dizalicom, bezbednost uvek treba da bude vaš glavni prioritet. Evo nekoliko važnih saveta koje treba imati na umu:

• Uvek pregledajte svoju mašinu pre upotrebe i pratite sve bezbednosne smernice.

• Nosite odgovarajuću zaštitnu opremu, kao što su zaštitna kapa, zaštitne naočare i radne rukavice.

• Nemojte preopteretiti lift prevelikom težinom.

• Održavajte područje čistim i bez ikakvih prepreka ili krhotina koji bi mogli izazvati nesreću.

• Uverite se da je vaš radni prostor dobro osvetljen kako biste lako mogli da vidite šta radite.

• Nikada nemojte upravljati dizalicom bez odgovarajuće obuke od strane kvalifikovanog instruktora.

Prateći ove savete i koristeći odgovarajuću opremu za svaki posao, možete osigurati da vaši radnici ostanu bezbedni kada koriste dizalice i MEVP! Sa svojim izuzetnim mogućnostima dometa i fleksibilnošću, nije čudo zašto su i dalje jedno od najpopularnijih rešenja za podizanje u industriji.

Imate li pitanja o dizalicama ili drugim radnim platformama? Kontaktirajte nas danas i rado ćemo vam pomoći!